Forum GminneSprawy.pl - Niezależne forum internetowe mieszkańców  Gminy Węgliniec Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Górnik Węgliniec
Autor Wiadomość
marek 

Wysłany: 2010-07-17, 01:15   Górnik Węgliniec

Górnik Węgliniec - temat budzący kontrowersje. Nasze opinie, komentarze - podzielmy się nimi w tym temacie.

czas_na_zmiany 

Wysłany: 2010-07-30, 13:45   

...
Ostatnio zmieniony przez czas_na_zmiany 2010-08-23, 07:55, w całości zmieniany 1 raz  

marek 

Wysłany: 2010-07-31, 12:48   

UKS ORLIKI Węgliniec to klub istniejący 9 rok. W klubie trenuje 80 zawodników w sześciu zespołach: Żaki-do lat 10, Młodzicy do lat 12, Trampkarze do lat 14, Juniorzy Młodsi do lat 16, Juniorzy starsi do lat 18 i zgłoszony do rozgrywek w rundzie jesiennej zespół Seniorów. Zespoły są trenowane przez osoby z licencjami trenerskimi. Zespoły młodzików, trampkarzy, oraz juniorów młodszych i starszych grają w klasie Okręgowej. Zespół Seniorów rozpoczyna grę w B klasie, w najniższej klasie rozgrywek. GÓRNIK Węgliniec - to około 15 zawodników zespole seniorów, występującym w klasie B. Bez trenera z odpowiednimi uprawnieniami. Takie są fakty. 8-)

Mario 

Wysłany: 2010-07-31, 15:08   

Sochoń może pomarzyć o zwycięstwie w wyborach na burmistrza jak lider pis-u wygrał wybory na prezydenta (jednakowa mentalność Sochoń- J.Kaczyński ). Ciekawe czy młody naskręt ma licencję na trenowanie? i czy jak tatuś treningi prowadzi lekceważąco dla zawodników w dżinsach i zaręba ma licencje jak m. dąbrowski (sztuczny ząb)oczywiście licencje na marnowanie młodzieży dwa papiery. marek żal mi Ciebie

mietek 

Wysłany: 2010-07-31, 17:27   

„Mario” po pierwsze nie jest to temat czy pan Sochoń zostanie burmistrzem czy nie, a więc zbędny of top, po drugie czy choć raz byłeś na treningu gdzie trenuje pan Naskręt?

Oczywiście nie chcę tu w żadem sposób oceniać zdolności lub uprawnień trenerskich tylko powiedzieć, jaka panuje tam atmosfera, jak bardzo najmłodsi „piłkarze” są zaangażowani, przejęci i piłka nożna jest dla nich w tym momencie najważniejsza. Stadion „żyje”. Młodzi ludzie a w szczególności ci najmłodsi świetnie się bawią, (choć traktują to bardzo poważnie).

Osobiście słyszałem jak starszym zawodnikom wyrywały się wulgarne słowa, na co bardzo stanowczo reagował „trener”, czego nie można powiedzieć o treningach Górnika, bo słownictwo tam stosowane nie podlega żadnej normie.

Podsumowując:, o co chodzi z tymi drużynami? Czy nasza młodzież nie jest najważniejsza?
Jeśli była by taka potrzeba to można założyć i pięć drużyn, co komuś żal, że młodzi ludzie mają, co robić? Proszę mi wytłumaczyć, a może gaże trenerskie są tak rewelacyjne, że tworzy się drużyny dla etatów?

marek 

Wysłany: 2010-08-01, 11:47   

Górnik to 5,6 dobrych, w miarę młodych zawodników .Reszta to oldboje którzy kiedyś dobrze grali w piłkę ale to było kiedyś. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść panowie. 8-)

tia 

Wysłany: 2010-08-02, 16:07   

Niestety Górnik nie ma możliwości awansu nawet w przypadku zajęcia 1 miejsca w 6 grupie B-klasy przez pana Sochonia.
A mianowicie pan Sochoń zabrał Górnikowi "zaplecze", tj. Każda drużyna A-klasy powinna mieć 1 drużynę młodzieżową, a pan Sochoń po prostu zabrał ją Górnikowi do którego poszła 1 osoba ;)
A te treningi to granie i strzały na bramkę ? Bo tylko to ci młodzi "żyjący tylko piłką" zawodnicy robią ;) I wygłupianie podczas treningów :D
A co do tych słów pan Naskręt bardzo rzadko reaguje.

P.S przejrzyjcie na oczy ludzie ^^
P.S2 Niech będą te 2 drużyny ale po co zabierać juniorów Górnikowi z których i tak nikt do Górnika nie poszedł ?

marek 

Wysłany: 2010-08-02, 20:24   

Tia, pomyśl logicznie. Jak można było zabrać górnikowi juniorów skoro ich nie miał :!: :?:

tia 

Wysłany: 2010-08-02, 20:37   

Proszę sprawdzić na OZPN Jelenia Góra.
Sezon np. 2009/2010 było Orliki-Górnik Węgliniec ;)
Ostatnio zmieniony przez tia 2010-08-03, 09:12, w całości zmieniany 1 raz  

mietek 

Wysłany: 2010-08-02, 20:56   

tia napisał/a:
A co do tych słów pan Naskręt bardzo rzadko reaguje.

Ale jednak reaguje!
Czego nie można powiedzieć w przypadku Górnika.

Może zrobimy od razu równoległe treningi Górnik i Górnik-Orliki wtedy nie będzie wygłupów i kopaniny na bramkę, a narybek nauczy się niezbędnego słownictwa.

były junior 

Wysłany: 2010-08-02, 21:21   .

z tego co pamietam to panowie szczota,pan michaluk i śp pan czesiu sami zaproponowali przejecie drużyny juniorów bo nie mogliśmy się zebrac i trener marcin nas wzioł oraz seniorów a działo sie to na hali na treningu i tak się zaczeło z drużyny co po pierwszej rundzie nawet do czerwonki się nie zebraliśmy zajmowaliśmy odległą lokate wzieli nas orliki i wygraliśmy wszystkie mecze w rundzie wiosennej i zajelismy 2 miejsce a w nastepnym roku już był awans do okregówki a to co piszesz że dzieci strzelaja ,grają cieszą się to chwała im za to że chodzą tak licznie na zajecia wakacyjne zamiast siedziec w domu a panu sochoniowi sam powinnieneś podziękowac za to jak dba i coś robi dla naszej młodzieży z trenerem i sprubowac się dogadac osobiscie a nie na internecie wyżalasz się zawsze można się dogadac tylko to co zostało już powiedziane z waszej strony to już chyba czy nie za daleko to się posuneło?przemysl a z tego co wiem to licencja na juniorów w b klasie nie jest potrzebna oraz uks został o to poproszony odgórnie ale to nie temat na forum pozdrawiam obiektywnych kibiców węglinieckiej piłki

tia 

Wysłany: 2010-08-03, 09:15   

Po pierwsze ortografia ;)
Po drugie czytanie ze zrozumieniem
Po trzecie chodziło mi o to, że było właśnie Orliki-Górnik Węgliniec i dlatego Górnik mógł grać w A-klasie, a teraz nawet niech będą pierwsi to i tak nie będą mogli w A grać ...

górnik 
górnik

Wysłany: 2010-08-03, 15:31   

Witam.Chciałbym uzyskać parę odpowiedzi od marka. Piszesz że w UKS-ie trenuje osiemdziesięciu zawodników. A ja się pytam gdzie ty widziałeś tylu zawodników na treningu i kiedy?Że tylu jest zarejestrowanych to się zgodzę,ale że tylu przychodzi na treningi to już nie.Jestem czasami na tych niby "treningach" i widzę. Maksymalnie to 15-20 na młodzikach i trampkarzach oraz około 15-20 na juniorach młodszych i starszych z seniorami włącznie.Więc daje to od 30 do 40 zawodników na pięć drużyn czyli średnia około 6 do 8 zawodników na drużynę. Jak na dzieci które nie pracują na zmiany to wygląda blado w porównaniu z seniorami.A żaków to sobie nie wliczaj, bo drużyna jest w etapie tworzenia a nie istnienia.Puki co jeszcze nie grali oficjalnie. Następny temat to trenerzy z licencjami.Powiem tobie że te licencje to są kursiki i plenerki paro godzinne,którymi to wymachują trenerzy z "papierami".A macie ich aż dwóch na sześć drużyn. W takim razie wolę trenera Górnika, który nie ma tych papierków a był w kadrze drugoligowego zespołu i coś wie na temat trenowania(obecnie uczęszcza na kurs UEFA B,który trwa 220 godz. a nie 6 czy 16).A główny trener UKS-u grał w Piast Czerwona Woda i chyba więcej kariery nie zrobił.Może się mylę.Piszesz że w Górniku trenuje 15 zawodników i masz rację. Dla przypomnienia UKS ma zgłoszonych 80 zawodników na 6 drużyn ,a Górnik 38 na 1 drużynę. Ale są to ludzie którzy poświęcają swój wolny czas od pracy czy codziennych obowiązków, na podnoszenie swoich umiejętności. A umiejętności mają chyba niemałe jak zgłaszają się po Mirka F., Pawła P. Łukasza P. Tomka K. czy Krzysztofa M. drużyny czwartoligowe. Główny UKS-u to wie bo sam proponuje tych zawodników innym klubom,takim jak Piast Zawidów, Łużyce Lubań,Victoria Ruszów(poplecznik Stelwach) tylko po to aby Górnik przestał istnieć.Następny temat to oldboje w Górniku.Wymień mi ich i nie pisz mi tu o Andrzeju Finku czy Robercie Żerkowskim, bo oni nie będą grali, a że trenują to chwała im za to. Chodż nie wiem czy 33-letni zawodnik to oldboj.Dużo starsi grają i to na poziomie międzynarodowym.No ale jak ktoś ma uprzedzenia. A dla twojej wiadomości to w drużynie jest paru 21-22 latków a reszta to zawodnicy w wieku 24-26 lat.I nie liczy się wiek tylko umiejętności. A drużyna oldboy Węgliniec istnieje i trenuje i nie jest to Górnik.I na koniec dla twojej wiadomości Górnik Węgliniec miał juniorów , a co do bzdetów które pisze były junior to są po kłamstwa. Prezes UKS-u przyszedł do wspomnianej 2 czy 3 osób i powiedział że chciałby przejąć juniorów żeby była ciągłość jego system szkoleniowego i juniorzy są jemu do tego potrzebni.Oczywiście przy tym stwierdził że każdy junior będzie bezproblemowo przechodził do Górnika jeśli trener pierwszego zespołu uzna to za stosowne. No ale obiecanki ,obiecankami a życie zweryfikowało cele i ambicje głównego prezesa.Stworzenie sobie klubu w którym będzie świętą krową lub prezesem jak kto woli i sterowanie młodymi główkami jak się jemu podoba.Morał tego jest taki że jak chce prezes sobie stworzyć seniorów to niech tworzy za własne pieniądze a nie moje i setki innych podatników. Po co rozbija coś co ma kawał historii. Niech dotrzyma słowa co do tematu juniorów. No chyba że nie umie. Więc po co obiecuje jakieś zmiany przedwyborcze skoro ich i tak nie dotrzyma.Ps. Mieciu przyjdż na trening juniorków to dopiero posłuchasz słownictwa na k...., h... itp.

marek 

Wysłany: 2010-08-03, 18:30   

górnik, policz sobie osoby na zdjęciu ze strony głównej i wówczas sam sobie odpowiesz na pytanie.

W 2002 r Górnik spadł do B klasy. Warto sobie przypomnieć kto był prezesem i kto tam mieszał. Następcy wprowadzili zespół do A klasy , mieli plany walki o okręgówkę. Nawet nie źle im szło. W 2009 r w klubie pojawili się z powrotem ludzie z 2002. Efekt: 2010 spadek Górnika do B klasy ;-)

górnik 
górnik

Wysłany: 2010-08-04, 03:27   

Właśnie marek policzyłem sobie i wyszło mi 34 zawodników z pięciu drużyn co ma uks plus 14 żaczków ,trzy święte krowy i jeden kibic.Czyli prawie 7 zawodników na drużynę. No prawie jak ligowcy, ale prawie robi różnicę. Więc dalej brakuje do średniej (przypomnę gra się po 11).

Efekt; 2010 spadek Górnika do B klasy
Wina;Prezes UKS
Dlaczego; Zakaz gry zawodnikom uks w Górniku.

Masz odpowiedz na swoje posty. Walczyli o okręgówkę kiedy? Po co siejesz jad nie rozumiem tego.Bawi cię to? Nie masz pojęcia o rzeczach więc nie pisz.Jeśli piszesz to pisz o faktach, a nie piszesz o czymś co miało miejsce i dodajesz sobie do tego bajki.Po co? Dla propagandy? :-D

marek 

Wysłany: 2010-08-04, 06:34   

Górnik (lub jak wolisz WP), ale to ty jadem plujesz w każdym poście. Taka już twoja natura.

pasjonat 
pasjonat

Wysłany: 2010-08-04, 09:40   

Witam tak patrze co piszecie i widze ze chcecie koniecznie oczernic Pana Sochonia i zrzucic na niego wine za swoje grzecgy-stare grzechy...
Seniorzy to druzyna która obudziła sie za przeproszeniem z reka w nocniku kiedy zobaczyli ze nie maja juz zadnych juniorów i perspektyw wtedy obudzili sie z juniorami a wczesniej kładli na nich lache...Ba nawet Pan Robert Z. raz na treningu za czasów gdy trenerem był Marcin D. potrefił skłamac ze Marek M. był pod wpływem alkoholu i w godzinach rannych był widziany przez niego na miescie.Zrobił to tylko po to zeby Marek nie był wystawiony w pierwszym składzie.Kolejna sytuacja Dawid G. przychodzi na mecz Górnika w pierwszym sezonie po skonczeniu wieku juniora i co słyszy w szatni w dniu meczu od trenera Nowickiego??Dawid Ty się jeszcze nagrasz dzisiaj gra Andrzej...I tak to wygląda w Górniku ja jako obiektywny obserwator i były gracz sie pytam czy juniorzy byli kiedykolwiek wasi??Co wy dla nich zrobiliscie nawet nie daliscie szansy gry nawet te ogrywanie po 10 min w meczu ale po co lepiej przyjsc zrobic na zlość posmiac sie z nich potwm pokopac i po treningu na piwko do czachy;)
z takim podejsciem daleko nie zajdziecie a i chciałem drużynie seniorów Górnika pogratulowac za nowy nabór zawodników cała plejada gwiazd ale mocna kadra przyda się w B klasie:)

P.S. To nie Sochoń mąci tylko wy sami tu nie chodzi o to zeby zrobic komus na złośc tylko zeby grac Bo przepraszam ale to tylko amatorka...
Mamy szczęście ze drugi klub pisze własną historie na naszych oczach i zaczyna sie ona właśnie teraz:)
Pozdrawiam wszystkich sympatyków Węglinieckiej piłki:)

górnik 
górnik

Wysłany: 2010-08-04, 20:34   

Pasjonat a nie powinieneś pisać bajek?Cytuję "Seniorzy to druzyna która obudziła sie za przeproszeniem z reka w nocniku kiedy zobaczyli ze nie maja juz zadnych juniorów"(pisownia oryginalna z błędami).Jak można czegoś nie mieć jak się ma? Jeśli nie rozumiesz to cyt. "Prezes UKS-u przyszedł do wspomnianej 2 czy 3 osób i powiedział że chciałby przejąć juniorów żeby była ciągłość jego system szkoleniowego i juniorzy są jemu do tego potrzebni.Oczywiście przy tym stwierdził że każdy junior będzie bezproblemowo przechodził do Górnika jeśli trener pierwszego zespołu uzna to za stosowne. No ale obiecanki ,obiecankami a życie zweryfikowało cele i ambicje głównego prezesa". Więc po co te wszystkie głupie gadki jak i tak miało być jak sobie prezesunio umyślił parę lat temu. Co do Marka Majki to przypomnę tobie że to właśnie w Górniku stawał się coraz lepszym graczem aż stał się najważniejszym piłkarzem tego klubu co zaowocowało transferem do Łużyc Lubań. Dziękujemy jemu za to co zrobił dla naszego klubu i życzymy dalszych sukcesów w karierze. Natomiast Dawid jak się nie chce tenować to potem są tego skutki. Są tacy conie obrażają się jak Marek i tacy co są "gwiazdeczkami". Jeśli się jest dobrym to zaciska się zęby i pokazuje to na murawie jak np. Lisowski.
Seniorzy oczywiście chodzą na piwo do pani Czarzastej, ale to są ludzie pełnoletni, a nie tak jak juniorzy po treningu do parku i popiwku a w sobotę "nosek" alkohol i do rana w imperium. Tylko że to są jeszcze osoby niepełnoletnie.Nie wiedziałeś o tym pasjonat, czy może wolisz to ukrywać i wiele innych spraw tak jak mareczek, oczerniając nas.
Powiem wam w prost :
-że sobie stwarzacie drużynę nie przeszkadza Górnikowi to, tylko po co argumentujecie że juniorzy nie mają gdzie grać i chcecie otworzyć drużynę specjalnie dla nich, skoro wam brakuje ludzi do grania. A jeśli nie brakuje to po co wam 6 zawodników Górnika?
-szukacie po wioskach, knajpach i podwórkach żeby tylko stworzyć drużynę na siłę.
-próbujecie zabrać nam dotacje na swoją drużynę seniorską. A prawda jest taka że w tym roku to możecie zabrać ale swoje majtki do prania a nie dotację. Cała gmina śmieje się z tych śmiesznych zagrywek waszego zarządu, które nie są poparte niczym. Coś gdzieś usłyszycie a nie wecie co i próbujecie.
-Prawda jest taka że ci co kończą wiek juniora to nie wszyscy nadają się do gry w seniorach. Kończą kariery spowodowane brakiem czasu na pracę, założeniem rodziny, nauką itp.
I na koniec wiedzcie że Górnik był ,jest i będzie czy to z dotacją czy bez, ale ma tylu kibiców że nie zginie. Utrzymamy go sami. ;-)

były junior 

Wysłany: 2010-08-04, 22:19   do górnika

:)jesteś na prawde bardzo zdesperowany kolego :) zacznijmy od zawodników (ząbik,gutek,rzepa,remek,goły,mieszko)gdzie grali w piłke wczesniej bo z tego co wiem to w orlikach bo sam z nimi grałem jedziemy dalej o nosie i dawaniu po nim to najlepiej jak zapytasz brata. Ciekawe co ci powie co policja u niego w kieszeni znalazła:)
następny wątek granie juniorów wskaż mi choc jednego zawodnika który chciał odejsc i grac w górniku lub gdziekolwiek a pan Sochoń go nie puścił i bądż szczery nie kłam ?
Jesteśmy wdzięczni UKS że skonczyło sie dziadostwo pod tytułem granie na siłe w seniorach teraz każdy konczy wiek i gra gdzie chce za darmo odchodząc do dowolnego klubu i doskonale o tym wiesz.Poruszyłeś przykład Marka (jak to jest z transferami wychowanków UKS ile się nam należy według umowy,czy o niej zapomnieliscie)kto go wyszkolił ?ty ?co go nauczyliscie ?chłopak odszedł bo by sie całkiem popsuł jak wiekszośc piłkarzy u was (przykład spadek do b klasy dla mnie to jest coś nie zrozumiałego i nic nie wskórasz pisząc bzdury bo to wy graliscie i to wy spadliscie )poruszyłeś wątek mitu o okręgówce ale to nie mit a prawda .Runda trenowana przez Marcina 4 miejsce ze stratą 6 pkt do lidera (jak dla ciebie to nie jest realna szansa to nie wiem czy ty masz chłopie pojecie o piłce)Następna sprawa gra waszego trenera co kiedyś grał w 2 lidze pozostawie to bez komentarza:)bo nie chce nikogo obrażac wy jesteście w tym najlepsi.A teraz troszke aby porozmawiac na argumenty jestem dumny że młodzicy oraz trampkarze awansowali do okręgówki z tak małej miejscowości .Jestem dumny że juniorzy grają w okregówce i tak dobrze im idzie .Będe dumny i chodził na mecz żaczków i im kibicował .Będe dumny jak nasz klub UKS bedzie w sposób godny nas reprezentował i na koniec będę dumny jak drużyna Górnika baedzie godnie nas reprezentowała w koncu z jednej miejscowosci pochodzimy .Można ze sobą rywalizowac to jest nawet piękna idea sportowca ale nie walczyc a jeśli nasz plan budowy drużyny ci nie odpowiada masz do tego prawo żyjemy ponoc w demokratycznym kraju.A jeśli uznasz że mamy troszke racji to ciesze się za wyrozumiałośc i nikt przed wami dzwi nie zamyka zawsze możecie przyjsc i pomóc .Pozdrawiam

sąsiadka 

Wysłany: 2010-08-05, 13:05   

Jak czytam ten wątek to mam wrażenie, że za spadek Górnika do B klasy odpowiadają prezes OZPN, Prezes UKS , sędziowie i Marsjanie. Aha i krasnoludki które działają i grają w Górniku. :mrgreen: Nie szkoda wam czasu na tak jałowe dyskusje? Polecam inne wątki, bardziej istotne dla mieszkańców.

górnik 
górnik

Wysłany: 2010-08-06, 16:30   

Widzisz były juniorku i w końcu mądrze piszesz. Szkoda ,że ostatnie pięć linijek no ale jest nadzieja na to że się rozwiniesz.Wierze że nie tylko ty będziesz dumny z dobrego poziomu reprezentowanego przez nasze kluby ale wszyscy ci co im zależy na dobrze węglinieckiej piłki. Tylko widzisz tutaj nie ma sporu o to kto , jak i gdzie gra.Jak dorośniesz umysłowo to zrozumiesz. A spytać się brata nie mam jak, bo się rodzice o niego nie postarali.

JiMmY 

Wysłany: 2010-08-08, 10:47   

Hehe.... Ależ wy wszyscy jesteście zabawni ;d
Mam prośbę do zawodników UKS aby nie wchodzili w tą dyskusje, gdyż nie ma to sensu. Wystarczy że wyjdziecie ze mną na miasto a sami widzicie jaka jest sytuacja. To proste że żaden z nich nie przyzna się do tego co mówił - robił gdy był pod wpływem alkoholu.
To nie jest wątek nasz, więc proszę abyście w tym nie uczestniczyli !

Digital 

Wysłany: 2010-08-10, 19:00   

Tak czytam to wszystko i zastanawiam sie po co ta chora propaganda. Prezes Uks-u zachowuje się tak jak by prezesem Górnika był Pan Kutrowski albo ktokolwiek inny z opozycji...
W jakim celu powstaje druga seniorska drużyna w Węglińcu? Pytam sie po co?
Oczekuję konkretnej i rzetelnej odpowiedzi, nie chciałbym tylko czytać kolejnych oszczerstw w stronę Górnika. Pragnę od razu zaznaczyć, że wcale nie chce bronić obecnej seniorskiej drużyny, bo nie jest wszystko tak jak prawdziwi kibice by sobie życzyli.
Jeden z użytkowników wyżej pisze o 9latach Orlików, są one niczym w porównaniu do Historii Górnika więc nie ma się czym podniecać.
Jeśli Prezes Uks-u twierdzi, że sztab szkoleniowy i zarząd Górnika sobie nie radzi to może lepiej zrobi pomagając Im zamiast wprowadzać politykę do Węglinieckiego sportu!
Głośno krzyczy jak to źle się dzieje, ale ma w tym swój udział. To co się dzieje prowadzi do całkowitego upadku Węglinieckiej Drużyny z historią i tradycjami!
To nie powinno mieć miejsca! Wierzę jednak, że Górnik przetrwa i będzie grał nieprzerwanie przez kolejne lata wbrew wszystkim, którzy źle życzą tej drużynie.

JiMmY 

Wysłany: 2010-08-11, 10:32   

Odpowiedź jest prosta, mianowicie zawodnicy UKS-u którzy skończyli wiek juniora nie chcą grać w drużynie Górnika Węgliniec. Wielu takich zawodników przestaje grać w piłkę albo rozchodzi się po innych klubach. Przykładem jest rocznik 91 z którego żaden zawodnik nie wyrażał chęci gry w Górniku.

Odpowiedz do tematu