Forum GminneSprawy.pl - Niezależne forum internetowe mieszkańców  Gminy Węgliniec Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrowersyjne diety radnych
Autor Wiadomość
Redakcja

Wysłany: 2010-03-13, 18:41   Kontrowersyjne diety radnych

Radni z klubu ISO na sesji w dniu 26 lutego nie zgodzili się na obniżenie diet. Nadal Przewodniczący Rady otrzymywać będą po 1280 zł miesięcznie zamiast 659 zł a radni za sesje po 211 zł zamiast 92 zł. Oszczędność przegrała z miłością do kasy. Za zmniejszeniem diet głosowali: Zenon Zator, Leszek Hawrot, Zbigniew Sołtys, Wisław Piechota, Krzysztof Chroma. Przeciwko obniżeniu diet głosowali: Barbara Drozd, Czesław Kołodziejczak, Remigiusz Domagała, Stanisław Papież, Elżbieta Kłosowska, Wanda Batog, Waldemar Błaułciak, Teresa Przybysz, Grzegorz Karlic. Nieobecny był Wiesław Frelich.

inkaaa 

Wysłany: 2010-03-25, 13:31   

Niestety nie przeszło. A szkoda bo gmina by zaoszczędziła troszkę pieniążków. Uważam, że te diety są za wysokie za jedną godzinę. No cóż widocznie nasi radni wolą pieniądze.

neto

Wysłany: 2010-03-25, 17:35   

Ci radni (na czele z przewodniczącą) wstydu nie mają... Jeżeli nie wygodne było przyjęcie propozycji konkurencji, to sami powinni coś zaproponować. I zaproponowali - zostają przy swoim :lol: A może by tak podwyżkę diety ustalić? :roll: :mrgreen:

djspider1990 
spider

Wysłany: 2010-03-26, 23:13   

dla Mnie normalka
każdy chcę jak najwięcej za jak najmniejszy wysiłek proste :evil:

ryba

Wysłany: 2010-04-19, 10:17   

djspider1990 napisał/a:
dla Mnie normalka
:evil:

-----------------------------
Moze i normalka ale nie dlamnie.A powiedzcie ile zarabiaja burmistrzowie w miastach Pieńsk,Wegliniec,Osiecznica?Od czego to zalezy?

kristoph 
new one

Wysłany: 2010-06-05, 00:25   

Polecam przed wyborami rozwiesić listę z radnymi, którzy trzymają się kurczowo "koryta" i obok z tymi co chcieli zmniejszenia diet. Dobrzy na zielono , "Źli" :) na czerwono + mała informacja na temat i mamy piękny plakat wyborczy, który prosto i dobitnie pokaże kto jest kto. Proszę śmiało to wykorzystać! Nie roszczę sobie żadnych praw autorskich :D

Nie wiem jak to jest obecnie wyliczane?(ustalenie kwoty i już, czy jakieś wyliczenia przy obecnej stawce są) , ile średnio trwają sesje RG ?

Wiadomo że raczej za darmo nikt dla gminy nie pracuje, auta nie są na wodę itd, ale należy jakoś racjonalnie to obliczyć.

Kwota 92 zł na jakiej podstawie została wybrana? Niech mi na to pytanie tez ktoś odpowie :)

obywatel 

Wysłany: 2010-07-27, 15:11   

Ludzie przeciez nikt wam nie bronil sie uczyc a juz tym bardziej startowac w wyborach masz swoje lata nie miales zatargów z prawem mozesz startowac a nie teraz placzesz jak skonczyles z ledwoscia 8 kl podstawówki to wybacz zebys mial <<Cieply Stolek<< pozdrawiam

Odpowiedz do tematu