Forum GminneSprawy.pl - Niezależne forum internetowe mieszkańców  Gminy Węgliniec Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: admin
2010-04-09, 14:20
Co sądzicie o gazecie GminneSprawy.pl. Plusy i minusy.
Autor Wiadomość
admin
Administrator

Wysłany: 2010-03-13, 15:44   GminneSprawy.pl - gazeta bezpłatna.

Witamy serdecznie na niezależnym forum internetowym mieszkańców Gminy Węgliniec!

Forum GminneSprawy.pl to miejsce na dyskusję, polemikę oraz opinie na ważne dla nas wszystkich tematy. Gwarantujemy swobodę wypowiedzi. Liczymy, że dzięki Państwa spostrzeżeniom w gazecie GminneSprawy.pl znajdą się ciekawe i wartościowe artykuły.

Redakcja GminneSprawy.pl

Redakcja

Wysłany: 2010-03-13, 17:29   Co sądzicie o gazecie GminneSprawy.pl. Plusy i minusy.

Redakcję interesuje wydawanie jak najciekawszej gazety. Gazeta jest dla czytelników, dlatego prosimy o podzielenie się swoimi uwagami i podpowiedziami jakie tematy będą dla Was najbardziej interesujące. Napiszcie jakie stałe rubryki wprowadzić, co należy poprawić a co zmienić. Zapraszamy do współpracy!

inez 

Wysłany: 2010-03-23, 13:07   

Uważam, że nowa gazeta jest bardziej przyjazna dla czytelników. Ciekawa forma, świetny papier, wiele tematów. I co uważam za największy plus - brak tej przygłupiej "chmurki" na ostatniej stronie, z dosyć tępym dowcipem(polecam zmienić autora na bardziej ambitnego). Foto-zagadka to hicior :!:

neto

Wysłany: 2010-03-25, 09:50   

Zgadza się. Owa "chmurka" rzeczywiście wpisuje się w tępy humor oraz tępe postrzeganie węglinieckiej rzeczywistości.

inkaaa 

Wysłany: 2010-03-25, 13:23   

Moim zdaniem ta nowa gazetka jest o wiele ciekawsza. Piszecie nie tylko o tym coo jest dobre, ale także o tym co jest złe w naszej gminie :-) Bardzo podoba mi się Foto zagadka :-D jest świetna

djspider1990 
spider

Wysłany: 2010-03-26, 22:53   

mi podoba się :
wygląd
ciekawe artykuły
poruszanie istotnych tematów

to chyba na tyle z chęcią przeglądam gazetę zawsze znajdę coś godnego uwagi

p.s.
pozdrawiam redakcje :mrgreen:

Noemi 

Wysłany: 2010-03-27, 17:33   

Nowa gazetka jest z pewnością bardzo dobra. Już nie chodzi o jakość, ale o to, że nie widzi się wszystkiego w superlatywach, ale jest także to spojrzenie krytyczne, o którym pisze się jasno i otwarcie. Bo ta chmurka w tym starym wydaniu na ostatniej stronie to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać i wymyślana tak, że trzeba było się domyślać niekiedy o co chodzi. A tutaj jasno i rzeczowo się pisze i to jest plus. Można by przybliżyć zwłaszcza młodym mieszkańcom historię naszej gminy nie tylko poprzez zamieszczanie starych zdjęć, ale także jakiś tekstów. Bo historia z pewnością jest bardzo ciekawa. Jak było kiedyś a jak jest dziś.

czas_na_zmiany 

Wysłany: 2010-05-21, 08:24   

...
Ostatnio zmieniony przez czas_na_zmiany 2010-08-23, 07:57, w całości zmieniany 1 raz  

flatron 

Wysłany: 2010-05-22, 15:12   

Największym minusem jest podpisywanie niektórych artykułów nazwami typu "Sprawozdawca", "Obiektywna" itp.
Jeżeli już tworzycie gazetkę krytykującą obecną "władzę" to róbcie to publicznie. Mieliście odwagę wyłamać się to kontynuujcie to.
Żeby nie było niedomówień, nie jestem zwolennikiem tamtej opcji.

Na plus zasługuje przede wszystkim foto-konkurs. Zwiększa popularność gazetki.
A papier to strzał w dziesiątkę - widać to po powyższych postach. ;-)

zadowolona 

Wysłany: 2010-05-23, 12:49   

Obiektywnie rzecz biorąc uważam,że"flatron" równie dobrze mógłby podpisać się imieniem i nazwiskiem a tego nie zrobił czyli jest coś na rzeczy!natomiast pisząc,że np.Obiektywna w swoich felietonach krytykuje obecną władzę jest w moim przypadku nie na miejscu.czy pisanie o wiosennych porządkach i psich odchodach to atak na rządzących, pytam czy Pan Burmistrz prowadza swojego czworonoga po ulicach Węglińca.Następnie czy zachęcanie do uprawiania sportu lub lekcja patriotyzmu jest atakiem na obecnych rządzących?najlepiej to stać z boku i narzekać a nie zakasać rękawy i zrobić coś dobrego dla siebie i swojego otoczenia.Jest takie powiedzenie "jeśli nie potrafisz nie pchaj się na afisz" i tyle w tym temacie :shock:

Redakcja

Wysłany: 2010-05-24, 19:10   

Witam.Co do wypowiedzi ,,flatrona" i ,,zadowolonej" to moim zdaniem oboje macie po części rację. Ale , jak to zwykle bywa prawda leży po środku.W internecie podpisujemy się genereralnie nickiem tak że ,,flatron" jest OK.W gazecie już jest inaczej. Podpisujemy nazwiskiem , pseudonimem, są artykuły redakcji. Zresztą tak się dzieje z różnych powodów. Ja osobiście cieszę sie, że do GminnychSpraw.pl pisze ,,Obiektywna", ,,Ciacho", ,,elTrampo" czy ABC. Ci autorzy piszą teksty neutralne i tu pełna zgoda z ,,zadowoloną" która stanęła w obronie ,,Obiektywnej". Natomiast są również teksty krytyczne i dosyć ostre i te najczęściej podpisywane są nazwiskami. Jeśli zaś nie, to w razie czego za wszystko odpowiada redaktor naczelny czyli w tym przypadku odpowiadam ja. Tak mówi prawo prasowe. Ja to akceptuję. Jednak dzięki temu można chronić autorów którzy obawiają się pisać często ważne teksty bo np. pracodawcy autora mogłoby się to nie spodobać.

Mirosław Sochoń

zadowolona 

Wysłany: 2010-05-27, 14:21   

Jak tu nie wołać o pomstę do nieba!! w dniu wczorajszym szłam ulica Partyzantów w kierunku ul Skrajnej i co widzę na wysokości cmentarza leży powalony znak drogowy.Myślę sobie po co komu to było?kto sobie ulżył?kto się popisał? Znak drogowy stojący na solidnym maszcie,komu to przeszkadzało?ile trzeba było użyć siły by ten maszt zgiąć przy podstawie i na dodatek powyginać tablice.Mam nadzieje,że policja lub straż miejska dołoży wszelkich starań by ustalić winnych i obciążyć ich za tą szkodę oraz za pozostałe np za zniszczenie pergoli w parku za wyrywanie z podłoża ławek oraz za wiele innych szkód wyrządzonych w naszym miasteczku.zauważyłam,ż :oops: e jedno pokolenie"stracone' wyrosło rosną następni,końca nie widać. :oops: :oops:

zadowolona 

Wysłany: 2010-05-27, 20:35   

Uważam,że już czas się ujawnić,myślę tu o kandydatach na stanowisko burmistrza.Wszyscy wiemy,że potrzeba jest "świeżej krwi' i żeby nie było,że następny Burmistrz będzie spoza Węglińca.Może tak być gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.Ja osobiście widzę dobrego kandydata tylko do końca nie wiem czy On wystartuje w wyborach.Czekam na komentarze w tej sprawie.Kto Waszym zdaniem powinien kandydować na stanowisko burmistrza myślę ,że padnie karuzela nazwisk.

ryba

Wysłany: 2010-06-03, 06:49   Gdzie jest nowa gazeta?

Wczoraj chciałam znaleźć nową gazete,ale nigdzie nie było. W jakich punktach jest teraz? To ważne. Żeby nie okazało się że nowa gazeta "znika" szybciej niż powinna.

Redakcja

Wysłany: 2010-06-03, 11:54   

Dzisiejsze święto trochę opóźniło dystrybucję gazety, ale już jutro będzie dostępna w większości dotychczasowych punktów.

Rudy 
KIBIC'KA

Wysłany: 2010-06-03, 12:31   

Jest dobrze i oto chodzi,by gazetka nie zalegała na półkach.Wczoraj w jednych ze sklepów otrzymałem gazetkę gminną razem z wodą mineralną :lol:

Digital 

Wysłany: 2010-07-12, 13:39   

Witam!

Pragnę dowiedzieć się kiedy dostępny będzie nowy numer gminnychspraw.pl?
Zdążyłem już się przyzwyczaić do tego, iż Wasza gazetka wychodziła w tym samym czasie co konkurencja, aż tu nagle taki zastój...

Pozdrawiam

Redakcja

Wysłany: 2010-07-12, 21:13   

Z przyczyn technicznych wydanie nowego numeru GMINNESPRAWY.pl jest opóźnione. W tym tygodniu gazeta powinna pojawić się w kioskach.

obywatel 

Wysłany: 2010-07-27, 18:42   

Gazeta jak gazeta tylko zastanawia mnie jedno dlaczego w takiej a nie innej kolejnosci sa ustawione miejscowosci naszej gminy z Cerwona Woda na koncu czyzby to mialo cos znaczyc wyczuwam w tym podtekst polityczny pana Miro S. moze sie myle to jest tylko i wyłacznie moje zdanie

Odpowiedz do tematu